Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: Målvaktsbilar har minskat i Södertälje

Enligt polisen har problemet med målvaktsbilar minskat ordentligt i Södertälje jämfört med tidigare år.
– Man ser knappt bilarna ute längre, förut var det var och varannan bil som var skriven på en målvakt och stod parkerade kors och tvärs men de är i stort sett borta, säger polisen Calle Kos till SVT.

En bilmålvakt är en person som står som ägare till en bil trots att personen inte är den som använder bilen. Syftet kan till exempel vara att komma undan parkeringsböter eller att använda bilen i kriminell verksamhet.

– Det var ett jätteproblem 2014. Vi har jobbat väldigt hårt tillsammans med kommunen, och det har minskat drastiskt, säger Calle Kos i en intervju med SVT Södertälje.

2014 kom en ny lagstiftning som innebär att om en bil har dragit på sig mer än 5 000 kronor i fordonsrelaterade skulder kan polis och kommunen beslagta bilen om den är felparkerad. Detta kan vara en bidragande orsak till att målvaktsbilar nu minskat, menar polisen. Lars Neimert, som är parkeringschef i Södertälje kommun tycker dock att det är för tidigt att göra en bedömning av läget.

Läs mer:

Lättare att komma åt bilmålvakter med ny lag

P-böter på nästan en miljon kronor – målvaktsbilar i beslag

Razzia mot bilmålvakter - 11 bilar beslagtagna

Debatt: Skärp lagen mot bilmålvakter