Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: Inget motiv bakom skott på camping

Polisen ser inget tydligt motiv bakom skjutningen på Farstanäs i förra veckan. Däremot menar utredarna att de har en klar bild av vad som har hänt på campingen, tack vare ett stort antal vittnen.

Som LT kunde berätta under måndagen har en 45-årig man begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på Farstanäs camping. 45-åringen har skjutit en annan man med två eller tre skott, enligt vittnen som LT pratade med dagen efter skottlossningen.

Polisen har haft hjälp i sin utredning av att många campinggäster har sett händelsen och vittnat i förhör. Däremot verkar 45-åringen ha skjutit sin granne till synes helt utan anledning.

– Vi ser ingen tydlig motivbild, men vi är ganska klara med vad som har hänt på campingen. Sedan ska vi såklart tvivla på oss själva och leta efter alternativa händelseförlopp till dess att utredningen är färdig, säger kriminalkommissarie Jesper Rundeberg.

Vad har hänt?

– En man har blivit skjuten, en annan man sitter häktad och vi har många vittnen som har sett vad som har hänt. Det är den stora skillnaden mot många andra skjutningar som vi utreder, säger Jesper Rundeberg.

De båda männen ska ha haft en ytlig relation till varandra, enligt SVT Södertälje.