Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen hittade vapen och rånarluva i garderoben – den åtalade frias av tingsrätten

22-åringens fingaravtryck hittades på fel ställe och ledde polisen till en garderob med vapen och en rånarluva. Men nu frias han från vapenbrott, trots att han erkänt.

Under måndagen kom en friande dom i tingsrätten

Men händelsen var en länk i en kedja som började långt tidigare. I oktober förra året slog polisen till mot en lägenhet där man hittade knark och vapen i ett förråd.

På en pistol hittades ett fingeravtryck som visade sig tillhöra en 22-årig man som anses ha koppling till Södertäljenätverket.

I mitten av december slog polisen till mot en lägenhet som mannen hade koppling till.

I en garderob hittades två automatvapen med magasin och ammunition. På en hylla i garderoben hittades också en så kallad rånarluva.

22-åringen och hans yngre bror greps misstänkta för vapenbrott.

I mars väcktes åtal mot mot 22-åringen och när tingsrättens dom nu kommer så frias han.

Mannen erkände under förhör att vapnen var hans, men hävdade att han trott att de var så kallade replikor och att han förvarat dem åt en annan man, som han inte vill peka ut.

Men ett erkännande räcker inte, menar tingsrätten som påpekar att andra personer bott i lägenheten och att det inte finns någon teknisk bevisning som knyter mannen till vare sig rummet eller vapnen.

Emelie Seidel