Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen bjuder in till medborgardialog

Nu vill polisen veta vad Södertäljeborna har för åsikter om sitt bostadsområde, vad man upplever som problem och var man känner sig otrygg. Först ut är Brunnsäng den 14 mars.

Annons

Som en del av den nya polisorganisationen startas nu en medborgardialog med Södertäljeborna i deras stadsdelar för att få en lokal lägesbild av hur det är ställt i de olika områdena.

– Vi vill ha medborgarnas syn på sitt område. Vad anser man att polisen och kommunen ska fokusera på? Vilka platser upplever man som otrygga? Det åsikterna och synpunkterna vill vi veta, säger kommunpolis Anki Gunnarsson och tillägger:

– De boende ser och upplever saker som kanske inte kommer till vår kännedom eller syns i vår statistik, och det är värdefullt för oss att få veta.

Först ut blir Brunnsäng där medborgardialogen ska äga rum på Brunnsängskolan den 14 mars klockan 18.30. Under våren fortsätter mötena i andra stadsdelar.

Förhoppningen är att många Brunnsängsbor vill sluta upp och tycka till under mötet.

– Alla som bor och verkar i Brunnsäng är välkomna till mötet. Samtidigt får vi kommunpoliser en chans att presentera oss och berätta vilka vi är, säger Anki Gunnarsson.

Med under medborgardialogen kommer det även finnas representanter från kommunen och Telge fastigheter.