Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen beklagar sina uttalanden

Polisen beklagar att de gått ut med missvisande kommentarer kring broolyckan i Södertälje där bandet Viola beach och deras manager dog.

Polisens utredning kring dödskraschen från Södertäljes motorvägsbro den 13 januari i år där fem personer dog när de körde över kanten vid en broöppning väntades bli klar inom kort.

På fredagen gick polisen istället ut med ett pressmeddelande där de beklagar missförstånden kring olyckan som ska orsakats av polisers kommentarer som varit mer spekulativa än faktabaserade.

Polisen skriver att inga fler kommentarer kommer att ges i ärendet förrän utredningen är avslutad och den blir helt eller delvis offentlig.

I pressmeddelandet skriver polisen: "De uttalanden som har gjorts av polisen är av utredningskaraktär och bygger inte på fastställda faktiska omständigheter. Vi beklagar om detta har föranlett missförstånd och vill framhålla att berörda aktörer såsom Haverikommissionen, Trafikverket, det aktuella bilföretaget med flera har varit och är behjälpliga i utredningsarbetet."