Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis till villainbrott – då prioriteras larm

En inbrottstjuv fastnade nyss på bild efter att han brutit sig in i en villa.– Vi är på väg dit nu, säger Sven-Erik Olsson på polisens larmcentral och berättar när polisen prioriterar inbrott.

Klockan 13.17 kom ett larm från en villa på Västergårdsvägen i Södertälje till vaktbolag och polis. Kameraövervakningen i huset visade en man dra på sig en luva när han kliver in, ägarna till huset är utomlands. Polis följer med räddningstjänst till villan.

– Så här är det. Om du har ett vanligt inbrottslarm så följer polisen inte med i första läget. Så får vaktbolaget åka själv eftersom det är så många falsklarm. Vi har inte möjlighet att åka på allt. Men har du larm med kamera så vaktbolaget kan verifiera att någon verkligen tagit sig in, då åker polisen med omedelbart, säger Sven-Erik Olsson.