Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis prejade smitare på Mälarbron

(UPPDATERAD 19:35) Efter en vild biljakt hann polisen ikapp smitaren på Mälarbron och prejade bilen av vägen. Nu har polisen svaret till smitningen.

Två polisbilar i full fart bakom en Ford nu på lördagskvällen kvart över sex. Jakten ska ha börjat på E4-infarten norrifrån, förbi Birkakorset och vidare ut på Mälarbron där körfältet är avsmalnat på grund av renovering.

Föraren av Forden vägrade stanna på polisfordonets signal. Polisbilen körde då upp jämsides med Forden, som då svarade med att försöka preja polisbilen av vägen. Manövern misslyckades dock och jakten fortsatte förbi Birkakorset mot Mälarbron, där polisen prejade Forden – det gick bättre. Med en djärv manöver lyckas polisen få stopp på Forden.

– När de sticker på det här sättet misstänker man att föraren har något att dölja, säger Martin Bergholm, arrestbefäl i Södertälje.

Två personer grips på platsen, när LT anländer sitter den ena i baksätet på en av polisbilarna, den andre hörs utanför. Under tiden anlände även ett tredje polisfordon.

– Det var en bil som inte ville stanna, säger en av poliserna till LT.

Kort efter stod det också klart varför. Föraren vid ratten blåste rött så det skrek om det – två promille alkohol i blodet. Han misstänks nu för grovt rattfylleri. Att han dessutom försökte preja polisen av vägen lär vägas in senare i rätten.

– Det lär bli så att rätten bakar in det och bedömer brottet som grövre, grovt rattfylleri på den grövre skalan, säger Martin Bergholm.

Uppgifter om att bilen skulle vara registrerad på en annan ort, stämmer inte. Forden är registerad i Södertälje. Båda personerna är sedan tidigare känd av Södertäljepolisen.