Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis och polishund hjälptes åt – spåren avslöjade tjuven

Vid 03-tiden på söndagsmorgonen larmades polisen till ett maskinföretag i Södertälje. Ett vaktbolag upptäckte ett inbrott på Ramirent.

Vaktbolaget kontaktade polisen då de hört ett inbrottslarm från Ramirent i Södertälje. När polisen anlände till platsen kunde de konstatera att butiken haft inbrott.

– På plats upptäckte en polis spår i snön. Den misstänkte låg och gömde sig under ett fordon, på ett lite taffligt sätt, berättar Örjan Österberg, förundersökningsledare på Södertäljepolisen.

En polishund spårade från brottsplatsen till stället där mannen låg och gömde sig, ett sätt att säkerställa bevis för polisen. I dag är också polisens tekniker på plats och gör en brottsplatsundersökning.

Mannen som greps under natten anhölls senare av åklagare.

Direkt på plats kunde polisen konstatera att mannen släpat med sig en motorkap, under dagen ska företaget se över om fler saker saknas.

Läs mer: Två personer greps på en stormarknad efter självscanning

För våra Plus-kunder: Erik från Mörkö ville rädda världen – startade företaget Save mondays: ”Vi måste leda världen i rätt riktning”