Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polack slog världsrekord i Sydpoolen

De unga stortalangerna satte händerna i kaklet först i helgens Kringelsim. Men längre ner i resultatlistan slogs rekorden.

Annons

Södertälje Simsällskaps hemmatävling Kringelsim bjöd på en hel del framgångar för klubbens unga simmare. Men det var inte bara talangfulla framtidsnamn i bassängen.

I de öppna klasserna (17 år och äldre) fanns både veteraner och parasimmare med i startfälten.

Polske VM-medaljören Jacek Czech var på plats i Sydpoolen som en del av sin uppladdning inför Paralympics i Rio – och passade på att slå två världsrekord i klassen S2 – 1.00,39 på 50 meter frisim och 2.16,53 på 100 meter ryggsim. Att han hamnade sist i den samlade resultatlistan gjorde nog inte så mycket.

I rekordslag var även SSS masterssimmare, som satte tre nordiska och ett svenskt rekord i lagkapperna. Individuellt satte Ronny Oltner dessutom nya nordiska mastersrekord i herrar 60–65 på 50 och 200 meter bröstsim samt 400 meter medley, medan Veikko Mattola gjorde detsamma på 100 meter ryggsim på öppningssträckan i lagkappen.