Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkens vittnesmål om smisk räckte inte

Den nu häktade styvpappan utsatte den inlåste pojken för våld i hemmet redan för tre år sedan, enligt pojkens egna ord till socialtjänsten. Men utredningen lades ner trots förskolans larm.

I förundersökningen om olaga frihetsberövande, misshandel och ofredande framkommer att den 42-årige styvpappan redan för tre år sedan var under utredning gällande våld i hemmet. Pojken hade berättat att han fått smisk.

Det var i slutet av oktober 2013 som en anmälan upprättades efter att pojken sagt till en förskollärare att styvpappan slår honom. En utredning inleddes där både styvpappan och pojkens mamma hördes av socialtjänsten, men de uppgav att det som pojken sagt inte stämde och att någon annan måste ha fått honom att säga så för att skada familjen.

Polisanmälan lades ner. Enligt socialtjänstens utredning såg pojken pigg och frisk ut, men han visade tecken på oro inför att bli agad. För utredaren berättade han om minst två tillfällen då han fått smisk på rumpan med ett bälte, men framåt februari 2014 hade socialtjänsten fortfarande enbart pojkens ord att gå på. Mamman beviljades dock bistånd i form av ett halvt års familjebehandling.

LT har varit i kontakt med den ansvarige handläggaren på socialtjänsten men utan att få ytterligare kommentarer.