Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poängräddaren: "Inte känt sån glädje på länge"

Syrianska kämpade till sig en poäng efter ett sent kvitteringsmål borta mot Gais. Mittbacken Felix Michel sköt 1-1-målet efter 90 minuters spel. - Otroligt skönt, jag har inte känt sån glädje på länge, säger Michel om hans första mål i superettan.

Syrianska hade fortsatt svårt med målskyttet den här säsongen. Laget hade svårt att skapa några målchanser borta mot Gais, och SFC gick mot förlust när klockan tickade upp på tilläggstid.

Men kvitteringen skulle komma – Felix Michel störtade fram på ett mycket bra inlägg från inhopparen Tif Kiddu och vräkte sig fram för att skjuta 1–1.

- Egentligen vet jag inte varför just jag var där. Det var inget särskilt direktiv eller så. Men jag kände väl att det var viktigt att vi fick in ett mål, säger Felix Michel. 

Ett rättvist kvitteringsmål för Syrianska, som förde spelet under stora delar av matchen men hade svårt att skapa de riktigt farliga chanserna.

Till slut var det alltså mittbacken Felix Michel som skulle rädda poängen för SFC, han gjorde sitt första mål i superettan i sin blott fjärde match från start.

- För något år sedan gjorde jag mål i en träningsmatch mot BP, och efter det i Svenska cupen mot Helsingborg. Men den matchen förlorade vi med 5-1. Det här var lite roligare, det är ju skönt att göra ett mål som betyder nåt, säger Felix Michel. 

Gais hade tagit ledningen efter 58 minuters spel genom anfallaren Luka Mijaljevic efter att Syrianskas backlinje med bland andra Felix Michel hade misslyckats med att få bort bollen.

- Jag vet inte vad jag tycker om det målet. Det var lite halvtur, inte så bra av oss. Bollen studsade fram och tillbaka, konstaterade Michel.

Gais hade kort efteråt flera farliga lägen för ytterligare mål, men Syrianska klarade sig och tog över spelet allt mer.

- Förutom det så skapade de inte så mycket, även fast vi inte gjorde något mål kändes vi ändå stabila defensivt, säger Felix Michel.

Mot slutet av andra halvlek pressade SFC tillbaka Gais, och Syrianskas tränare Bosko Orovic bytte allt eftersom ut alla sina tre offensiva spjutspetsar, Bachir Katourgi, Charbel Ceylan och Stefan Ilic, som inte skapade mycket framåt. In kom Tif Kiddu, Robin Book och Charbel Georges, och Kiddu skulle alltså slå inlägget till 1-1 några sekunder in på tilläggstiden.

Syrianska står alltjämt utan seger efter tre omgångar och behöver jobba på sitt anfallsspel, men kan åka hem stärkta från Göteborg av att ha lyckats forcera in ett viktigt och rättvist mål i slutminuterna.

Frågan är förstås hur Syrianska ska lösa de tydliga problem laget har att skapa målchanser.

- Vi tränar mycket på offensiven, anfallsspel och löpningar. Det är mycket fokus på det, vi känner ju att defensiven sitter där, säger Felix Michel, som tror starkt på att hans lag är kapabelt att få målskyttet att lossna. 

- Vi ser ju att det är nåt som saknas, men vi vet att det finns där. Det behöver bara komma fram. Vi får träna ännu mer, säger han.

Stämningen i laget var klart mer positivt än efter förra matchen, då laget dominerade hemma mot Degerfors men bara fick oavgjort. 

- Vi har inte vunnit men det här känns mer som en seger än senast, då det kändes som en förlust. Det här var mer positivt än negativt, säger Felix Michel.

Matchfakta: omgång 3

Gais-Syrianska 1-1 (0-0) Mål: 1-0 Luka Mijaljovic (58), 1-1 Felix Michel (91).

Varningar, Gais: Luther Singh, Craig Henderson, Johan Lundgren, Renny Smith.

SFC: Daniel Bennassar Nilsson, Felix Michel.

Publik: 2 046.

Så spelade SFC: Dejan Garaca – Samuel Akintioye, Felix Michel, Mattias Liljestrand, Victor Wernersson – Daniel Bennassar Nilsson, Alexander Michel, Success Chimankpa Nwosu – Stefan Ilic (Tif Kiddu, 66), Bachir Katourgi (Charbel Georges, 60), Charbel Ceylan (Robin Book, 75).

Matchens SFC-spelare: Alexander Michel. Gör sällan några misstag, bidrar med lika mycket defensivt som offensivt och sprider ett lugn i det unga laget.

Därför blev det oavgjort: Syrianska var tillräckligt bra för att stänga ner Gais anfallsförsök, men saknade ett tillräckligt bra samarbete mellan spelarna för att skapa farliga lägen offensivt. Ingen tog tag i taktpinnen i Syrianska och lagets anfall slutade oftast med inlägg från kanterna, vilket gav mycket lite – fram till den 91:a minuten.