Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poäng av Hagelin - men Pittsburgh förlorade

Nu har Carl Hagelin gjort fler poäng för Pittsburgh än vad han gjorde för Anaheim. På knappt hälften så många matcher.

Natten till söndagen svensk tid spelade Carl Hagelin fram till ett av Pittsburghs två mål i 2-4-förlusten hemma mot Calgary.

Det var Hagelins trettonde poäng (3+10) på 21 matcher sedan han trejdades till Pittsburgh. I sin tidigare klubb Anaheim noterades han för tolv poäng på 43 matcher.

Förlusten var dock lite av en missräkning för Pittsburgh. Inför gårdagens match hade Calgary förlorat sju raka, men nu kom laget tillbaka från två underlägen och vände till seger.

Pittsburgh ligger kval på slutspelsplats, men med minsta möjliga marginal. Laget är tre poäng efter NY Islanders som har sista säkra slutspelsplatsen i Metropolitan division, men är tre poäng före Philadelphia Flyers i det så kallade wildcardracet.

Ännu bättre har det dock gått för Hagelins gamla klubb Anaheim sedan trejden. Ankorna från Kalifornien klev i helgen upp på första plats i Pacific division efter 3-2 i derbyt mot LA Kings.