Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plattor, webbkameror och digitala mikroskop – MoMa-utställning till Södertälje

Utställningen Bordercrossing har tidigare visats på prestigefulla Museum of Modern art i New York. Nu kommer den till Södertälje.

Den första mars kommer den turnerande utställningen Bordercrossing till Södertälje där den visas i före detta Mariekällskolans lokaler under mars och april.

– Det känns fantastiskt att vi får den här utställningen till Södertälje, och att vi kan erbjuda föreläsningar och fortbildningsdagar för pedagoger i anslutning till den. Genom den här satsningen ger vi också Södertäljeborna möjlighet till insyn i det framåtblickande arbete och engagemang som finns i våra förskolor, säger Inger Muto Hammarlind, projektledare för Bordercrossing, i ett pressmeddelande.

Utställningen har under hösten visats i Haningen kommune, men har turnerat över världen och bland annat visats på Musuem of Modern art, MoMa, i New York.

Utställningen är ett samarbete mellan kommunen och Reggio Emilia-institutet.

I utställningen finns en ateljé för barn där de med digitala verktyg kan utforska naturen och skapa själva. Ateljédelen kommer finnas kvar efter utställningens slut.