Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Platt fall för "VÖN" och skicrossherrarna – alla utslagna i åttondelsfinal

Artikel 1 av 4
Vinter-OS 2018: Skicross
Visa alla artiklar

Victor Öhling Norberg är regerande världsmästare i skicross och kom till Pyeongchang som ett stort svenskt medaljhopp.
Men det blev platt fall för "VÖN" och de andra två svenskarna, Viktor Andersson och Erik Mobärg.
Alla slogs ut i åttondelsfinal.

Tre svenskar kom till start i åttondelsfinalen – alla åkte ut direkt.

Det var en tung onsdagsmorgon för de svenska skicrossherrarna i Sydkorea.

Regerande världsmästaren Victor Öhling Norberg var det stora medaljhoppet och var bäste svensk i kvalet på 19:e plats. I sin åttondel hamnade han tidigt bakom kanadensaren Kevin Drury och fransmannen Arnaud Boloventa, och lyckades aldrig hinna ikapp. "VÖN" blev trea i sitt heat.

–  Jag hade hoppats på väldigt mycket mer i dag så att det är tråkigt. Jag hade inte farten helt enkelt, säger Öhling Norberg till SVT Sport.

För Sportbladet utvecklar han känslorna efteråt:

– Först kände jag förtvivlan och ledsamhet när jag gick i mål. Sen var känslan att det är skönt att det är över. Det har varit en anspänning i flera månader.

► (+) Tidsomställningen har stört VÖN under OS: "Tog fem nätter innan jag kunde sova bra"

Viktor Andersson inledde sitt heat starkt, men halvvägs in i loppet gjorde tysken Tim Hronek en snäv omkörning i en innerkurva och Andersson tappade fart. Svensken slutade därför sist i sitt heat.

Erik Mobärg inledde också starkt, men slutförde aldrig sitt lopp efter en kollision med Cristoph Wahrstötter. Mobärg ställde sig upp direkt, men österrikaren landade illa och blev liggande i flera minuter innan han kunde föras bort från banan.

I slutändan blev det kanadensiskt guld när Brady Leman vann finalen före schweizaren Marc Bischofberger på andra plats och ryssen Sergej Ridzik som knep bronset. Kevin Drury kom fyra och sist i finalracet.

► (+) Funäsdalsbor: "Victor var lagom lat och en i gänget" – i morgon kan han ta OS-medalj