Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Platt fall för Tre Kronor

Hemmasonen Marcus Sörensen och tidigare SSK-spelaren Linus Klasen bjöd på stor show senast i Scaniarinken. Under lördagen var de blekare, när Tre Kronor förlorade mot Ryssland med 0–4 i Västerås.

Pär Mårts tackar för sig efter VM. Dubbellandskampen mot Ryssland var de sista matcherna på hemmaplan för Mårts.

Torsdagens match vann Sverige (4–1), efter mål från bland annat Södertäljesonen Marcus Sörensen och den tidigare SSK-lagkaptenen Linus Klasen. Men det var ett betydligt rappare och effektivare Ryssland som kom till spel på lördagen.

0–1 bjöd det svenska försvaret och målvakten Jacob Markström på. Markström lämnade pucken bakom eget mål, men snabbast att uppfatta situationen var Stepan Sannikov.

Vadim Sjipatjov ökade på den ryska ledningen i den andra perioden, där Tre Kronor hade ett par vassa chanser. Johan Fransson prickade ribban och Patrick Cehlin hade ett friläge. Duktige Columbus-målvakten Sergej Bobrovski höll dock tätt.

De lovande tendenserna i slutet av den andra perioden blev det dock inget av i slutperioden. I stället ökade Ryssland på sin ledning och det svenska försvarsspelet darrade mer än en gång. Sjipatjov gjorde sitt andra mål och Daniil Apalkov fastställde slutresultatet.

New Jersey-backen Adam Larsson utgick efter en period, men ska enligt landslagsledningen vara spelklar igen i VM-genrepen mot Tjeckien i nästa vecka.