Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plan för attraktivare Arenaområde

Den politiska ledningen vill utveckla området kring Scaniarinken och Geneta sportfält.

Den tillfälliga stadsdirektören fick sina två första uppdrag från majoritetens i kommunstyrelsen i går. Det ena var att snabbt utreda studentbostäder (se separat artikel), det andra att göra en plan för utvecklingen av området vid och omkring idrottsarenorna (fotboll, ishockey, golf, innebandy) i Geneta och Vasa.

– Uppdraget är att ta ett helhetsgrepp, och göra det till ett blomstrande område. Att kombinera friluftsliv, sportfält och handel, kanske bygga bostäder, säger Camilla Broo. Det finns ju en rad intressenter, som vill göra saker därute, och i uppdraget ingår det att göra en plan för detta.

– Vi tror att det kan bli både bostäder och kanske hotell, butiker, möjligen en ny isyta därute, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Det finns många som är intresserade av marken.

Senast om ett år ska ett förslag till utvecklingsplan ligga färdig till kommunstyrelsen.

Under kommunstyrelsen beslutades också att godkänna den fördyrning av projektet med ridhus i Järna, vilket innebär att arbetet med att riva det gamla och börja bygga det nya ridhuset kan inledas omgående.