Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Piteåtränarens attack - och "Brattens" svar

Tre matchstraff på mindre än sju minuter. Inte oväntat handlade också eftersnacket om den galna tredje perioden. Särskilt Calle Brattenberger och Piteåtränaren Rolf Nilsson var inte överens om vad som hände.

SSK ledde med 4-0 inför den tredje perioden – men det skulle visa sig vara allt annat än avgjort. Tre matchstraff på sju minuter kastade om allt. Och det tredje matchstraffet i matchen blev särskilt dyrköpt för SSK.

SSK-forwarden Pontus Engström sänkte Piteås Viktor Nilsson med en knätackling i mittzonen. Engström fick fem minuters utvisning plus matchstraff och satte sitt lag i ett mycket tufft läge, vilket skulle kosta laget en till synes säker ledning.

Något som Mats Waltin var mycket upprörd över efteråt.

-Det är helt oförsvarbart. Det är rent utsagt bedrövligt, jag kan inte försvara en spelare som gör så. Det är ingen fin tackling, och i det läget i matchen… det ska inte få ske. Dessförrinnan tog han ju en utvisning i offensiv zon. Det är såna där oslipade saker man inte får göra i en sån här match. Det kunde ha blivit slutet på säsongen för oss, säger Mats Waltin.

Piteåspelaren Viktor Nilsson kunde spela klart matchen efter att ha tejpats hårt, enligt Piteås tränare Rolf Nilsson.

Rolf Nilsson var inte lika upprörd över Engströms tackling som han var över SSK:s första matchstraff där Henrik Thegel tacklade Piteås Emil Wrenman i huvudet. Thegel tacklade Wrenman i mittzonen och Piteåforwarden, på lån till laget från Björklöven, däckades helt och blev liggande på isen. Han fick hjälp att ta sig av isen och fördes med ambulans till sjukhus.

-Jättefult. Wrenman är helt borta. Han spelar inte mer den här säsongen. Det är hemskt, jättefult. Och att alla tre matchstraffen bedöms lika till slut, och att det inte får någon konsekvens, nej det tycker jag inte om, säger Rolf Nilsson till LT.

Mats Waltin uppfattade det som att domarna missade situationen helt men att de dömde utvisningen i efterhand.

-De ville ju ta ut fel spelare, de ville ta ut (Anton) Holm till varje pris. Så det kändes som att de inte kan ha sett det, säger Waltin utan att säga något om tacklingen i sig.

Rolf Nilsson tyckte inte att Piteås matchstraff, där André Lalander höfttacklade SSK-målvakten Calle Brattenberger i huvudet, var någon utvisning.

-Jag tycker att målvakten söker kontakten med vår spelare där, för att få till en utvisning, säger Rolf Nilsson.

Det uttalandet får Calle Brattenberger att reagera:

-Fy fan, det var det värsta jag hört. Killen slashar mig över handleden och sätter ut höften så att han ska träffa mig. Det blev en duktig smäll. Söker kontakten… vilken lirare, säger Calle Brattenberger om Rolf Nilssons uttalande.

-Han sprang ju runt och skrek i båset hela matchen, på allt möjligt. Till och med jag hörde när han skrek och vrålade en massa saker i båset. Men så är vissa, säger Calle Brattenberger.

-Jag hade ju gott om tid på mig att lägga ut pucken, men jag såg killen (Lalander) i ögonvrån och jag tänkte att ”nu smäller det”. Jag såg att han skulle slå med klubban och så kör han rakt på mig. Ja, han visste vad han gjorde, det kan jag säga. Att jag skulle söka kontakten, det var det barnsligaste jag har hört. Men han (Rolf Nilsson) vill väl skydda sin spelare, säger Brattenberger.

På söndagen möts lagen igen. Alla tre matchstraffen bedömdes av domaren endast till game misconduct vilket innebär att det inte blir någon avstängning. Henrik Thegel, Pontus Engström och Piteås André Lalander får alltså spela söndagens match.