Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pita levererade trots svullet knä

Kingsspelarna visade vägen på hemmaplan. En av dem var Dino Pita, vars trepoängsskytte var en starkt bidragande orsak till att Sverige slog Danmark i den första matchen av två.

Sverige EM-genrepar just nu mot Danmark i Täljehallen. Två matcher på två dagar. Och i halvtid (efter första matchen) är det fördel Sverige. I kväll vann man med 87-73. Men trots segern finns det mycket som kan bli bättre.

-Vi har inte riktigt det där flytet som man vill ha som lag. Men det är inte så konstigt. Det är ganska vanligt så här i början av en samling. Men det blev bättre och bättre ju längre matchen led, säger Dino Pita.

Guarden, som spelade vårens slutspel med en meniskskada fanns med från start mot Danmark. Och han tackade för speltiden genom att göra det han är bäst på. Sänka trepoängare. Pita satte tre stycken och var en starkt bidragande orsak till att Sverige till slut kunde avfärda Danmark.

-Känt kändes helt okej. Det var svullet innan matchen och stundtals var det lite stelt. Men det går åt rätt håll. Men jag tycker själv att jag gjorde en helt okej match. Självklart kan man alltid bättre. Men efter omständigheterna var det bra. Det blev inte så öppna lägen för oss skyttar, så det var skönt att några skott satt, säger Pita, som nu tror att han vilar morgondagens match eftersom truppen är stor och knät inte är 100 procent.

Men hans mål är självklart. Han ska vara med när truppen bantas.

-Det är därför jag är här.

Kände du att du stärkte dina aktier i kväll?

-Nja, det vet jag väl inte. Men Vedran (Bosnic) vet vad han får av mig när jag spelar som bäst.

I övrigt blev det en njutbar match för publiken i Täljehallen. Poängmässigt dominerade nämligen Sverige av nuvarande och före detta Kingsspelare.

-Södertälje levererar på hemmaplan. Det är härligt, avslutar Pita.

Poängbäst i Sverige blev Chris Czerapowicz med 16 ponäg. Därefter följde Nick Spires och Tobias Borg med 12. Dino Pita själv stannade på nio.