Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pita har lärt sig att hantera motgångarna

Några tunga veckor. Fyra raka förluster. För Kings är det mycket som måste bli bättre. Men Dino Pita har under åren lärt sig att inte ta motgångar för hårt. "Det är när man tänker på det för mycket det blir jobbigt".

Mot Frankfurt blev det förlust igen, men den här gången betydligt mer väntad än plattmatchen mot Uppsala och förlusten i Nässjö dessförinnan.

– Förutsättningarna var inte bra med våra skador men det var redan tillräckligt svårt som det var. Frankfurt är det mest kompletta laget vi mött i år, säger Dino Pita.

Precis som för hela laget har spelet inte riktigt stämt för Pita på slutet.

– Det gäller alla, men visst har jag inte heller presterat så bra på slutet. Men det händer alla basketspelare då och då att man tappar lite, det är inget konstigt. Det handlar om hur man kommer ur de tuffa stunderna.

Efter flera år på elitnivå har Dino Pita hunnit vara med om många med och motgångar som basketspelare och med tiden hunnit lära sig hur man tacklar personliga och kollektiva svackor.

– Jag kan väl säga att jag hanterar det annorlunda nu om man jämför med för några år sedan. Då kunde förluster vara svåra att släppa och gå vidare. Men det är något man lär sig.

Hur gör du?

– Det handlar om att fortsätta träna och leva som vanligt och inte göra en stor grej av det hela. Det är när man tänker på det för mycket som det blir jobbigt på riktigt, säger Pita. Det mesta är som vanligt i Kings, och det är mycket beroende på coach Vedran Bosnic.

– Har man någon gång spelat under honom så har man lärt sig att ha karaktär och köra på som vanligt, säger Pita.

Efter bottennappet mot Uppsala sa Dino Pita att laget kanske inte är så bra som de trodde.

– Så kan det vara, och det kan hända att vi spelat över vår förmåga i vissa Europamatcher. Att bara förlora med tre poäng i Oostende, det är inte dåligt. Jag har spelat i Belgien några år och knappt varit i närheten av det. Men det kan hända att vi blivit lite mer ödmjuka nu efter de senaste matcherna. I bland kan det lätt bli att man får för mycket självförtroende, och det kan gå ut över matcher i grundserien i ligan.

I dag har Kings återigen chansen att hitta in på vinnarspåret igen när man ställs mot Sundsvall på hemmaplan.

– Ett ypperligt läge att få några dagars välbehövlig vila med en seger i ryggen nu. Men vi måste vara på topp. Sundsvall är ett bra lag.

För egen del är han nöjd med säsongen och tycker att han är en bättre spelare nu än när säsongen började, och strävan är att hela tiden utvecklas.

– Så klart, annars kan man lägga av. Kolla bara på Zlatan, han är 34, bättre än någonsin, och kämpar hela tiden för att bli ännu bättre. Så måste det vara.