Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pistolrån mot Ajour på Storgatan – yngling gripen men polisen jagar vidare

Ajour på Storgatan i Södertälje rånades under fredagskvällen.

Ett par minuter efter sju på fredagskvällen fick polisen ett överfallslarm från Ajour på Storgatan i centrala Södertälje. När polisen fick kontakt med personalen visade det sig att de utsatts för ett rån.

Två män beväpnade med kniv och pistol hade kommit in, hotat personalen och sedan sprungit därifrån med sitt byte. Rånarna ska ha försvunnit i riktning mot Birkakorset.

Ingen skadades vid rånet. Flera polispatruller, däribland hundpatruller, söker efter rånarna.

Polisen är ännu så länge knapphändig med uppgifter om rånet, men rånarna ska ha varit klädda i munkjackor som de dragit upp för att dölja sina ansikten. Bytet ska bland annat ha bestått av tobaksvaror.

Butiken har rånats tidigare och i februari förra året blev ägaren misshandlad vid ett rån.

Vid 20.45 gick polisen ut med uppgiften att man gripit en av de misstänkta rånarna. Den gripne är en man i övre tonåren hemmahörande i Södertälje. Han anhölls senare under kvällen.

– Vi har spärrat av inne i butiken för teknisk undersökning under lördagen, säger vid 01:30-tiden Carina Andersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Läs också: Rånare slog till mot butik i centrum – LT sände live från polisens jakt efter rånarna

För prenumeranter och pluskunder [+]: Jalal, 77, slogs blodig av två unga män – för småpengar och cigaretter: "Hotade mig med pistol, kniv och basebollträ"