Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pigge Werkelin: ”30 stugor räcker inte”

De 30 stugor som Södertälje kommun vill ha på Farstanäs räcker inte till, tycker Pigge Werkelin.

– Kommunen måste bestämma vilken typ av camping man vill ha, säger Pigge Werkelin, sedan en tid ägare av bolaget som driver Farstanäs camping i Järna.

En camping där folk kan ha sin husvagn uppställd under längre tid kan fungera, säger han. En camping där folk bor kortare tider kan också vara okej. Mest av allt vill han ha ett besked.

– Jag vill göra något långsiktigt. Kommunen väntar på besked från länsstyrelsen – men då får vi göra något under tiden. Jag har redan väntat i fem år, säger Pigge Werkelin.

Södertälje kommun har sökt dispens för 20 nya stugor och för att bygga ut tio befintliga. Dispens krävs då hela Farstanäs är ett naturreservat med byggförbud.

– 20 stugor räcker inte för en åretruntanläggning, som är vår ingångspunkt. Man måste ha typ 60 enheter för att kunna ha vaktmästare och städning. Men stugorna i kombination med att människor, Södertäljebor eller byggarbetare, bor i egen husvagn kan funka, menar Pigge Werkelin.

Kommunalrådet Boel Godner (S) är glad över att ha Pigge Werkelin på Farstanäs.

– Vi har ett bra samtalsklimat och han vill utveckla Farstanäs. Platsen är en pärla och förtjänar en anläggning av hög kvalitet.

– Men vi är uppbundna av att det är ett naturreservat och beroende av vad länsstyrelsens säger.