Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pettersson till Italien

Innan jul fick Stefan Pettersson sparken från SSK. Nu har han hittat en ny arbetsgivare – I Italien.

Nu kan SSK ta bort Stefan Pettersson från lönelistan. Den sparkade forwarden har gjort klart med SG Cortina i den italienska ligan.

– Jag ville ha något nytt, jag har spelat i elitserien i tio år. Cortina hörde av sig nästan direkt när jag blev tillgänglig och det känns väldigt spännande, säger 32-åringen.

Många svenskar har spelat i Cortina genom åren. Just nu finns NHL-meriterade veteranbacken Ricard Persson i klubben.

Liksom samtliga lag i ligan håller klubben till i norra Italien, och orten Cortina d’Ampezzo med runt 6 000 invånare ligger inklämd i Alperna nära den österrikiska gränsen. Orten är dock mycket känd för sin alpinskidåkning och arrangerar världscupen varje år.

Området är känt som resmål för förmögna skidturister.

– Det blir en bra lösning både för mig och familjen, det är ett kontrakt för resten av säsongen och det blir lagom lång tid, tillräckligt för att veta om det är något för mig, säger Pettersson, som eventuellt stannar utomlands även nästa säsong.