Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pettersson: En förlust som väcker frågor

SSK har fortfarande goda chanser att gå till kvalserien. Men väl där måste laget göra något åt bortaspelet.

Det såg inte dåligt ut hela tiden. Det fanns några saker som till och med var helt okej – som boxplayspelet till exempel.

Men sett över hela matchen tog Kristianstad en klar och välförtjänt seger och det väcker frågor inför fortsättningen, även om SSK mycket väl kan vinna två raka matcher i Scaniarinken och ta sig till kvalserien till hockeyallsvenskan.

SSK:s bortafacit sett över hela säsongen är visserligen inte någon katastrof.

Faktum är att i division ett östra i höstas tog laget fler poäng på bortaplan än hemma.

Men då hette motståndet Vallentuna, Väsby och Tierp och var matcherna spelades hade ingen större betydelse.

När säsongen har hettat till har SSK:s bortaform blivit sämre. På de åtta senaste bortamatcherna har SSK bara vunnit två under ordinarie matchtid – mot Hudiksvall och Halmstad.

Vad värre är: i några av de tuffaste matcherna, som mot Västervik och Visby/Roma i de två sista på bortaplan i allettan och mot Piteå i playoff två och Kristianstad i går har SSK stundtals sett helt vilset ut.

Det går att överleva i ett playoff där chansen finns att avgöra hemma.

Men i kvalserien kan SSK inte slarva iväg poäng på bortaplan på det här sättet, om laget vill ta någon av de två platser som betyder spel i allsvenskan nästa säsong.

Mot Kristianstad i går var SSK inte alls med från start. Det hade mycket väl kunnat vara 1–0 till hemmalaget redan efter en halvminut.

Skånelaget behövde inte ens trycka ner SSK för att skapa chanser. De två första målen

i matchen gjordes båda i lägen där Kristianstad anföll mot ett SSK med numerärt övertag. 1–0 dribblade SSK-fostrade Thom Flodqvist in när han hade en lagkamrat med sig mot tre SSK:are.

Vid 2–0 var tre rörliga myror fler än fyra stilla-stående elefanter. Att SSK så ofta inte

hänger med, så ofta låter motståndarna få stora fria ytor utan att behöva slita särskilt hårt för det – det är något som oroar inför fortsättningen. Och något som måste rättas till om laget ska ha något att hämta i en kvalserie.

Om laget ens går dit, vill säga. Det är långt ifrån givet, även om SSK inför hemmamatcherna (om det nu blir mer än en) mot Kristianstad kan ta med sig att man inte förlorat på hemmaplan sedan den 9 januari, då Troja/Ljungby vann efter förlängning.