Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Lundblad är död

Peter Lundblad har avlidit. Upphovsmannen till ”Ta mig till havet” blev 65 år gammal.

Peter Lundblad var artist och låtskrivare, för allmänheten mest känd som mannen bakom den svenska klassikern ”Ta mig till havet”. Han har nu avlidit efter en längre tids sjukdom, bekräftar hans fru till Expressen.

Peter Lundblad bodde flera år i Nykvarn och hade flera kopplingar till Södertäljeområdet.

Elias Zazi, LT:s musikrecensent, ledde Assyriska kören när Peter Lundblad medverkade förra året.

– Peter Lundblad var en fantastisk musiker och hans död är en förlust för den svenska vissången. Vår kör sjöng ”Ta mig till havet” tillsammans med honom under Kringelfestivalen 2014 och under en repetition på Assyriska föreningen inför spelningen kunde man direkt känna hans helgjutna sångstämma, det säkra gitarrkompet och en total scennärvaro. Men så har han också spelat ”Ta mig till havet” tusentals gånger sedan den kom ut 1986.

Redan förra sommaren tvingades Peter Lundblad ställa in en konsert på grund av sitt sjukdomstillstånd. Sommaren 2016 skulle Peter Lundblad ha medverkat i konserten Badrock 2016 med bland andra Björn Skifs.

Peter Lundblad sörjs av familj, vänner och artistkollegor.

Här ovan kan du se ett klipp med Peter Lundblad från Kringelfestivalen.