Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen är vår viktigaste resurs

För att få nöjda kunder/brukare behöver vi nöjda, motiverade och engagerade medarbetare. Personalen är vår absolut viktigaste tillgång.

Södertälje kommuns medarbetare bär ett stort ansvar för att kommunen ska uppfattas som en bra arbetsgivare för vår skattefinansierade välfärd.

Södertälje kommun har som arbetsgivare uppdraget att se till att dom anställda får bästa möjliga förutsättningar för att utföra sitt arbete på absolut bästa sätt.

Årsbokslutet 2015 för Järna kommundelsnämnd visar att sjukfrånvaron uppgår till 9,1 procent och är en ökning med 0,1 procentenheter jämfört med augusti.

För 2014 var sjukfrånvaron 7,4 procent.

Att sjukfrånvaron fortfarande ökar drastiskt och ligger på en alltför hög nivå och att till exempel långtidssjukfrånvaron inom förskola (11,2 procent) och grundskola (6,5 procent) för Järna kommundelsnämnd ökar är alarmerande.

Detta är helt oacceptabelt och är en lång bit ifrån att uppnå fullmäktiges mål om en sjukfrånvaro på fem procent.

Jag och vi moderater ser med stor oro på att sjukfrånvaron inte sjunker utan att den ständigt ökar.

Vi menar att personalavdelningen i Södertälje kommun måste jobba ännu mer med dessa frågor och lägga mer kraft på åtgärder som minskar sjukfrånvaron inom just långtidssjukskrivningen. 55 procent av sjukfrånvaron är långtidssjukskrivningar.

andre vice ordförande, Järna kommundelsnämnd

Michael Andersson (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel