Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personal som trivs slutar inte

Annons

Vi läser med förskräckelse hur arbetsmiljön har varit på biblioteket sedan Helena Gomér blev anställd som chef. Man kan bli upprörd för mindre.

Anmäl text- och faktafel

På vilka premisser anställdes hon? Utan biblioteks- eller personalutbildning tar hon sig an sitt chefskap på ett mycket makabert sätt. Att förankra med befintlig personal – det vill säga att lyssna av den arbetsplats man kommer till – verkar inte ha funnits på kartan.

Nej, här gällde det att smida och förankra sina egna idéer och beslut, att göra skillnad. Förändra för förändringens skull även om det fanns viktiga saker att ta tillvara. Ett agerande som bottnar i okunskap.

Historiken kring och utifrån bibliotekets värld borde väl tillsammans med den befintliga personalen fått vara ledord och rättesnöre. Vi ser facit i personalfrånfallet – om man trivs slutar man inte.

Högmod går före fall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare