Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pernhems ilska efter SHL-övergången: "Kan det verkligen vara möjligt 2018?"

SSK tappade Dan Pettersson till SHL och Linköping efter bara tre månader i klubben.
Och frågan är om SSK ens får någon ersättning för det.
– Den klubben som spelaren spelade i föregående säsong ersätts. Det blir alltså Västervik och inte Södertälje som får ersättningen, säger hockeyallsvenskans ligachef, Sonny Lundwall, till Sportbladet.

Det gällande avtalet mellan SHL och Hockeyallsvenskan gör det möjligt för SHL-klubbar att värva spelare från Hockeyallsvenskan, som är under kontrakt, fram till den 19 juli.

Något som drabbat ett antal klubbar den här sommaren då bland annat Karlskrona tappat Austin Farley till Luleå och nu senast alltså i SSK:s fall där Dan Pettersson skrev på för Linköping.

Beroende på spelarens meriter och ålder kompenseras de hockeyallsvenska klubbarna med en summa mellan 300 000 och en halv miljon.

► (+) Avslöjar: Nya avtalet klart – hockeyallsvenskan får mer pengar från SHL: "En dubblering"

Enligt ligachefen i hockeyallsvenskan, Sonny Lundwall, är det alltså den förening som spelaren spelade i föregående säsong som ersätts.

Samtidigt har Södertäljes klubbdirektör Mats Pernhem fått helt annat information.

– På en direkt fråga till Stephan Guiance (hockeyallsvenskans vd) har jag fått beskedet att det är vi som kommer att erhålla ersättningen, säger Pernhem till Sportbladet.

Och även om han är medveten om att det finns en överenskommelse mellan ligorna så gillar han den inte.

– Att SHL har den oinskränkta makten att helt decimera eller reducera vår trupp bara någon vecka innan vi börjar isträningen. Kan det verkligen vara möjligt 2018? Det finns inte en chans att det ska kunna vara så. Det känns helt otidsenligt, säger Pernhem.

► (+) Hanson: Bra med mer pengar – men det finns en hel del att förbättra med avtalet