Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Hallin ser slutet på karriären

SSK-fostrade hockeyforwarden Per Hallin närmar sig slutet på karriären. Till Sundsvalls Tidning säger Timråveteranen att den här säsongen kan bli hans sista.

Unga Timrå hade en tung start på säsongen och såg länge ut att vara på väg med mot kvalspel för att försvara sin plats i sin hockeyallsvenskan.

Men efter en stark spurt slutade laget, som tog poäng i 12 av sina 13 sista matcher, på åttonde plats i serien och knep därmed den sista platsen till slutspelsserien. Därmed har Timrå fortfarande en liten chans att nå direktkvalet till SHL.

Det spännande kvalet kan också bli lagkaptenen Per Hallins sista matcher i Timråtröjan. Till Sundsvalls Tidning säger den SSK-fostrade 35-åringen att han börjar se slutet på karriären.

– Jag tror det här är mitt sista år i Timrå. Det skulle jag nog kunna säga. Kanske inte hundra procent, men det känns som att det är dags. Min tid är slut här i Timrå, säger han.

Per Hallin, son till före SSK-stjärnan och tränaren Mats Hallin, har spelat elitishockey sedan 1998 då han slog sig in i A-laget tillsammans med jämnåriga kompisarna Mattias Carlsson och David Svee.

Redan efter två säsonger med SSK i gamla division ett/allsvenskan gick han till Timrå, där det blev sju raka säsonger i elitserien och även tre A-landskamper. Han återvände till Södertälje och gjorde tre elitseriesäsonger för moderklubben innan flyttlasset gick norrut igen 2010. Han gör nu sin trettonde säsong i Timrå och har spelat närmare 700 tävlingsmatcher för klubben.

Och han ser fram emot att avsluta med "positiv hockey, utan ett ton på axlarna varje match".

– Det blir fantastiskt kul att avsluta med en slutspelsserie. Efter jul och andra halvan har vi spelat jättebra. Det är det som är positivt nu när vi går in i den här serien, att vi har slagit alla de här lagen. Vi känner att vi har chans att vinna den här serien, säger Per Hallin.

Den hockeyallsvenska slutspelsserien börjar i kväll och Timrå möter Almtuna borta. Övriga lag i serien är Oskarshamn, Leksand, Karlskoga och Mora.

.

Vägen till SHL

Sex lag, som slutade på plats tre till åtta i hockeyallsvenskan, gör i slutspelsserien upp om en plats i playoff till SHL. Allsvenska trean Oskarshamn börjar serien med tre poäng, Leksand har två, BIK Karlskoga en och Almtuna, Timrå och Mora får med sig en poäng.

Så här spelas onsdagens premiäromgång: Oskarshamn-Leksand, Almtuna-Timrå och BIK Karlskoga-Mora.

I den hockeyallsvenska finalen möts seriesegrande AIK och tvåan Tingsryd i bäst av fem matcher. Tingsryd vann den första på hemmaplan. Vinnaren i den matchserien spelar direktkval till SHL mot lag 14 (tabelljumbon) i SHL.

Förloraren i hockeyallsvenska finalen möter vinnaren i slutspelsserien i bäst av tre matcher om den sista platsen i direktkvalet till SHL. Det lag som vinner den här matchserien kvalar mot lag 13 i SHL.

Det är redan klart att lag 14 i SHL, som för möta vinnaren i den hockeyallsvensa finalen, blir Karlskrona. Det mesta talar för att lag 13 blir Modo. Direktkvalet till SHL spelas i bäst av sju matcher.