Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärerna fick nog – nu startar de och Telge Hovsjö nytt projekt mot nedskräpningen

 
Nedskräpningen i Södertälje
Visa alla artiklar

Två pensionärer från Hovsjö tröttnade på nedskräpningen och tog kontakt med hyresvärden. Resultatet blev ett pilotprojekt där de besöker boende i stadsdelen för att informera om hur man sopsorterar. Det skriver SVT Nyheter Södertälje.

Telge Hovsjö har sjösatt ett pilotprojekt i vilket två pensionärer går runt till de boende och informerar dem om hur man sopsorterar. Men initiativet kom från pensionärerna, Waleed Mirza och Salah al-Sam, själva. För SVT Nyheter Södertälje berättar de hur de tröttnade på nedskräpningen i området och beslutade sig för att göra något.

– Jag bor i närheten här och såg hur folk hade slängt sopor på marken. Det ligger också tidningar och stolar på marken. Det ser inte bra ut i vårt område, säger Walleed Mirza.

– Jag gick till Telge Hovsjö och sa att jag har en idé för att hjälpa folk att sluta slänga sopor på marken, säger Salah al-Sam.

Enligt SVT Nyheter Södertälje ska duon i ett första skede besöka 182 hushåll i stadsdelen tillsammans med en projektledare från Telge Hovsjö.

Läs också: Södertälje och Nykvarn tog kampen mot skräpet

Läs också: Södertäljes politiker tar tag i nedskräpningen med sina bara händer – vi sände live

Läs också: Två personer rapporterade för nedskräpning efter riktad polisinsats i Södertälje

För prenumeranter och pluskunder [+]: Regionchef förtvivlad över nedskräpningen kring Södertäljes återvinning: "Det eskalerar"

Godner (S) om nedskräpningen i Södertälje: "Vi har väldigt stora utmaningar"

Högsäsong för råttorna – i Södertälje drabbas allt fler: "Vi har en stor utmaning"