Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pendlare uppmanas resa kollektivt

Ett särskilt bussfält och gratis pendlingsbussar mellan Skärholmen och Södertälje. Det är några av de åtgärder som nu sätts in för att underlätta pendlandet till och från Södertälje.

I går berättade vi att ett körfält på E4:an blir bussfält från om med måndag. Nu går Södertälje kommun och flera myndigheter ut med uppmaningen till pendlare att resa kollektivt. För att underlätta pendlandet sätts bland annat extra bussar in från Skärholmen till Södertälje.

Pendlingsbussarna kommer att vara gratis, skriver Södertälje kommun i sitt pressmeddelande.

Den särskilda bussfilen kommer att gå mellan Hallunda och Moraberg under rusningstrafik.

– Genom att utöka kollektivtrafiken till och från Södertälje hoppas vi kunna underlätta för pendlare, säger Johan Hagland, stadsbyggnadsdirektör i Södertälje kommun i pressmeddelandet.

Det kommer även finnas gratis pendlingsparkering i Skärholmens centrum och vid Scania i Södertälje.

Enligt pressmeddelandet kommer även vissa SJ-tåg till Södertälje få extra vagnar. Det gäller tåg till och från Eskilstuna, Nyköping och Linköping/Norrköping.

Det uppges även att SL:s pendeltågstrafik ska förstärkas, men där är detaljerna inte riktigt klara än.

Se även: Så här kommer bussarna att gå