Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pendeltågen går till Stockholm City igen

På fredag öppnar Stockholm City som pendeltågsstation igen. Stationen har varit avstängd under två veckor i juli på grund av tekniska problem med rulltrapporna.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Pendeln har passerat centralen utan att stanna sedan 13 juli på grund av att stationens rulltrappor hade fått tekniska problem, skriver SL i ett pressmeddelande. Man bedömde att stationen inte kunde utrymmas säkert och stoppade all pendeltågstrafik från att stanna vid perrongen.

Anledningen var att ett antal rulltrappor inte bedömdes vara tillräckligt säkra. En rulltrappa hade skenat och samtliga rulltrappor behövde undersökas. Trots att de flesta rulltrappor fungerade var det inte tillräckligt för att vid nödfall kunna utrymma plattformen säkert.

Medan de flesta rulltrappor fungerar normalt är några fortfarande avstängda ett tag till. De avstängda rulltrapporna är nu säkra att gå i om det skulle behövas.

Samtliga 50 rulltrappor på stationer har kontrollerats under tiden.

Stationen öppnar fredag morgon, och fram tills dess kommer man behöva ta sig till andra stationer för att kliva på och av pendeln.

Felet har inte påverkat tunnelbanan eller övrig tågtrafik till Stockholms central.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons