Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pendeltåg ställs in över påsk

Alla pendeltåg mellan Älvsjö och Stockholms central ställs in över påskhelgen. Istället får påskfirare som ska upp till Stockholm ta bussen.

Pendeltågen ställs in från skärtorsdagen den 24 mars klockan 22.00 till tisdagen den 29 mars klockan 05.00. I stället är det ersättningsbuss mellan Älvsjö och Telefonplan som gäller.

Det är arbetet med Citybanan som gör att pendeltågsfarare får en krångligare resväg i helgen. Dels ska en plattform på Stockholms södra breddas, dels ska en skyddsportal i Fatbursparken rivas meddelar SL.

Sista tåg som går hela vägen skärtorsdagen den 24 mars:

•Sista tåget som går hela vägen till Märsta lämnar Södertälje centrum klockan 21.00.

•Sista tåget som går hela vägen till Södertälje centrum lämnar Märsta klockan 21.06.

Första tågen som går hela vägen tisdagen den 29 mars:

•Tåget mot Södertälje centrum med avgångstid klockan 04.46 från Stockholm Central är inställt på sträckan Stockholm Central–Älvsjö. Tåget går istället från Älvsjö klockan 04.56.

•Tåget mot Uppsala C som går klockan 04.57 från Älvsjö beräknas avgå 3 minuter sent. Övriga tåg på morgonen går som vanligt.

Planerade förseningar i påsktrafiken

Från skärtorsdagen till annandag påsk, den 28 mars, kommer Trafikverket att arbeta med stora underhålls- och utbyggnadsarbeten på järnvägen.

Det kommer att skapa förseningar och längre restider för alla resenärer som åker med tåg söder om Stockholm.

– En längre restid framför att byta till buss uppskattas av våra kunder och därför har vi försökt ge så många tåg som möjligt en alternativ resväg, säger Åsa Larsson, ansvarig för SJ:s externa kommunikation, i ett pressmeddelande.

Men många tåg kommer ändå att ersättas av bussp å sträckan mellan Södertälje syd och Stockholm.

Trots bekymmer i trafiken menar SJ att ombyggnationen är något bra.

– Vi tycker det är positivt att Trafikverket satsar på att förbättra kapaciteten på järnvägen och har känt till och planerat för detta sedan lång tid tillbaka, säger Åsa Larsson.