Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påverkad bilförare körde på cyklist – åtalas

Den 20-årige mannen från Södertälje körde skåpbil i Järna en dag i maj 2018. Det slutade med en olycka – och med ett åtal vid Södertälje tingsrätt.

Anmäl text- och faktafel

Det var vid 21-tiden den 11 maj i år som olyckan inträffade i korsningen Industrigatan/ Norra Järnvägsgatan, vilket vi tidigare berättat. 20-åringen såg sig, anser åklagaren som nu stämmer honom, inte för utan körde på en kvinnlig cyklist i 50-årsåldern.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen. Cyklisten fördes till sjukhus för vård av hjärnskakning och en sårskada i huvudet.

Det visade sig att polisen misstänkte 20-åringen för att vara påverkad av något under färden, prover togs och provsvaren visade att 20-åringen var påverkad av hasch eller cannabis.

Nu har han åtalats för vållande till kropsskada samt ringa narkotikabrott. 20-åringen har i förhör nekat till brott. Det är ännu inte känt när Södertälje tingsrätt ska ta ställning till skuldfrågan.