Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patientjournal på nätet nästa år

Glöm krångliga papper. Snart ska alla länsbor kunna läsa sina egna journaler via nätet.

Annons

Under nästa år inleds ett arbete som ska ge alla invånare i Stockholms län tillgång till sin egen journal via nätet. Både landstingsdrivna vårdgivare och privata vårdgivare som har avtal med landstinget ska kunna ansluta sig till en gemensam tjänst.

Taneken är att man ska kunna logga in via 1177 Vårdguiden.

– Att vi nu äntligen kommer att kunna ge alla invånare i Stockholms län möjligheten att ta del av journal på nätet är en viktig del i den satsning på e-hälsa och nätverkssjukvård som ligger till grund för framtidens hälso- och sjukvård, säger Kim Nordlander, chef för 1177 Vårdguiden, Stockholms läns landsting, i ett pressmeddelande.

Journal på nätet finns i dag på Capio S.t Görans sjukhus, och den tjänst som används där ska integreras med det system som landstinget ska införa som heter Journalen och används redan i bland annat Landstinget Uppsala, Region Skåne, Region Östergötland och Region Halland och är på väg att införas i flera andra landsting och regioner.