Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pastrnak vs Hagelin 2-0

Carl Hagelin och David Pastrnak. Båda fostrade i SSK. är I natt drabbade de samman i NHL.

Och det blev David Pastrnak och hans Boston som gick segrande utr striden. Bruins vann matchen över Hagelins Pittsburgh och den 19-årige tjeckiske talangen, som fostrats i SSK, stod för två mål.

Pastrnak visade vägen genom att göra 1-0 på straff i första perioden och sedan öka på till 2-0 i början av andra, med en riktig balansakt. Pastrnak stal pucken av en Pittsburgh-back bröt inframför mål, rundade målvakten - och tappade balansen. Trots det lyckades han i fallet lyfta in pucken i nät bakom Marc-André Fleury i Pittsburghs mål. Matchen slutade till sist 5-1.

1-0 var Pastrnaks första NHL-mål på straff i karriären. Han förvaltade den säkert genom att sätta pucken mellan benen på Fleury i Pittsburghkassen.

-Det var den första tanken som dök upp: Att skjuta i femte hålet. Jag hade fyra strafförsök förra säsongen och missade alla. Så jag var lite nervös och visste inte vad jag skulle göra, så jag höll fast vid min första tanke och blev glad att den gick in, sade Pastrnak till NHL.com efter matchen.

Han hade dessutom ordnat straffen själv genom att ta ner en flipppuck och rycka loss till ett friläge varpå han blev fälld av Pittsburgh-backen Derrick Pouliot.

Pastranak har nu gjort åtta mål och tio assist på 30 spelade matcher den här säsongen.

Carl Hagelin, som gjort succé i Pittsburgh sedan han trejdades från Anaheim, gick poänglös från isen.

Video: Kolla in båda målen här!