Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påståenden saknar allt fog

Sverigedemokraternas gruppledare Tommy Hansson svär sig fri efter avslöjandet att den villa som Södertälje kommun hyrt åt honomoch en partikollega i Visby lämnats nedkissad och med cigarettrester. Han är kritisk mot kommunen och LT. LT:s politisk redaktör Tomas Karlsson ger svar på tal.

Annons

Undertecknad har under inemot ett halvt sekel bott i hotell och olika typer av boenden på olika håll i Sverige och världen. Aldrig tillförne har jag dock råkat ut för anklagelser liknande dem som riktas mot mig och min SD-kollega Tommy Blomqvist i LT den 19 juli.

Kiss i säng och rökning inomhus. Det var således vad vi sverigedemokrater skulle ha excellerat i under vårt boende i samband med Almedalsveckan på Gotland. Det är naturligtvis upp till envar att bedöma trovärdigheten i att två något lönnfeta familjefäder i mogen ålder skulle ägna sig åt ett beteende (o)värdigt mindre nogräknade rockstjärnor.

För oss som drabbats av LT:s skandalskriverier sedan tidningen kontaktats av kommunens så kallade strateg Roger Svanborg råder dock inga som helst oklarheter: det här är en skröna av Guds nåde. Anklagelserna har inget som helst med sanningen att göra.

Att påståendena saknade allt fog förklarade jag för nämnde Svanborg redan när han framförde dem i mejl omedelbart efter hemkomsten från Gotland. Det tog Roger Svanborg ingen som helst notis om.

I stället valde han att på ett tidigt stadium sprida påståendena till de övriga gruppledarna samt att vidarebefordra dem till LT. Detta innan han rimligen hade haft möjlighet att göra någon självständig värdering om vad som var sant och falskt i sammanhanget.

Den svanborgska inställningen framgår även tydligt genom ett citat i LT: ”Men för mig finns det inget tvivel om att det här har skett”.

På ett sätt kan jag förstå Svanborgs inställning som representant för Södertälje kommun. Sverigedemokraterna är inte precis kommunens mest populära parti.

Den hiskeliga skrönan om den påstått mer eller mindre demolerade villan i Visby är ett gyllene tillfälle för kommunen i allmänhet och Roger Svanborg i synnerhet att slå tillbaka och söka skandalisera vårt parti efter bästa (sämsta) förmåga.

Än en gång: anklagelserna som riktats mot oss är ingenting annat än lögn och förbannad dikt. Visst, nu kommer vi att utsättas för ännu en anklagelse: att spela ut martyrkortet, vilket Tomas Karlsson var inne på i förbigående i sin ledare 19 juli. Än sedan? Jag kan inte göra annat än berätta sanningen.

Gruppledare

Tommy Hansson (SD)

Men när Tommy Hansson gör sitt yttersta för att måla upp bilden av en stadshusstyrd konspiration riktad mot SD håller det inte.

Problemet kvarstår för Tommy Hansson. När LT berättar om den ”hiskeliga skrönan om den påstått mer eller mindre demolerade villan” nöjer vi oss inte med en kommunstrategs uppgifter. Hade så varit fallet hade vi inte publicerat.

Nej. LT arbetar mer grundligt än så. Vi har pratat med människor som själva, på plats, konstaterat i vilket skick villan lämnades på onsdagen den 4 juli. Människor som kände urinstanken och såg cigarettresterna, men som inte visste vilka som bott där – förutom att hyresgästerna representerade Södertälje kommun.

Tomas Karlsson

Politisk redaktör

Svar: Att skjuta budbäraren är en beprövad avledningsmanöver. Roger Svanborg och LT ska veta hut.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel