Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påskköttet är räddat

Köttdiskarna kunde ha gapat tomma lagom till påsk. Men i natt kom Livsmedelsföretagen och Livsmedelsarbetarförbundet överens om ett nytt avtal.

Både skogsindustrin och livsmedelsindustrin fick i natt nya avtal. Enligt TT får 35 000 skogsanställda ett lönelyft med 0,9 procent från juni i år och 2,3 procent i juni 2011.

– Jag tycker det är bra att ytterligare ett avtal är klart inom industrin, säger Skogsindustriernas förhandlingsdirektör Per Hidesten till TT.

Inom livsmedelsbranschen hotade strejk att göra så att köttdiskarna gapade tomma. Men även där kom ett avtal i natt som också ger de anställda 0,9 procent i år och 2,3 procent nästa år.

– Vi har nått en överenskommelse och därmed undanröjt ett hot om strejk som skulle drabbat flera av våra medlemsföretag, säger Livsmedelsföretagens vd Agneta Dreber i en kommentar till TT.