Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partisamtal i Nykvarn nästa vecka

Artikel 156 av 158
Val 2014
Visa alla artiklar

Under nästa vecka inleds sonderingarna för att hitta en styrande majoritet i Nykvarn. Bollen ligger hos Nykvarnspartiet, som blev störst i kommunvalet.

– I första skedet träffar vi de andra stora partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, sedan självklart också de övriga som vi har regerat med, säger Thomas Lindstedt som, tillsammans med Leif Zetterberg, har utsetts att föra samtalen för NP:s räkning.

De fyra senaste åren har kommunen styrts av Nykvarnspartiet, Moderaterna, Folkpartiet och Centern.

– Det samarbete som har varit har fungerat bra. Men det politiska klimatet är så gott att det inte finns någon anledning att inte föra diskussioner utanför den majoritet som styr nu.

Nya kommunfullmäktige träffas för första gången i oktober. Enligt det preliminära valresultatet får Nykvarnspartiet nio mandat, medan Socialdemokraterna och Moderaterna får sju var. Fullmäktige har 31 stolar.