Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pärlpimpad lastbil skrotad – projektledaren förkrossad

Minns ni projektet ”Pimp my truck”? Barn från Södertälje pyntade en lastbilshytt med pärlor för gemensamhet. Nu är hytten skrotad.

Runt 750 barn med föräldrar pyntade en Scaniahytt med 800 000 pärlor i ett projektet som var för integration. Det drogs i gång i november 2014 och eldsjälen och slöjdfantasten Eva Melin var projektledare.

När hytten var färdigpyntad åkte den på en resa till Tyskland för att ställas ut på leksaksmässa. Sedan dess fanns det inga spår av hytten och Lena Melin har med ljus och lykta letat efter hytten, som eventuellt skulle ställas ut i Wallenbergshallen eller på Tom Tit.

När LT ringer upp Scanias presschef Hans-Åke Danielsson tar han reda på vad som hänt med hytten. Beskedet: den har skrotats.

– Vi tyckte att vårt bidrag till att engagera unga var fullgjort och ville inte bidra till marknadsförandet av pärlor. Hytten passade inte in i vår historiska samling.

När beskedet når Eva Melin blir hon ledsen och besviken, både barn och vuxna frågar henne ofta om hytten och vart den har tagit vägen.

Hon poängterar hur mycket pengar och tid som lagts ned från både barn, vuxna och företag och säger att ”kidsen” kommer bli väldigt besvikna.

– Det är en stor sorg. Den där hytten var en profil och varumärke för Södertälje och för integrationen.