Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkeringsvakter skapar kaos vid skolan

Nu har jag och många fler tröttnat på att det står tre parkeringsvakter som omdirigerar trafiken vid Brunnsängskolan.

Anmäl text- och faktafel

Syfte sägs vara att de står där för att risken för att våra barn ska bli överkörda ska minska. Problemet är att deras sätt att dirigera om trafiken är att få alla blir att köra in på kyrkans parkering och vända där.

Risken för att barnen ska bli påkörda har ökat kraftigt – alla bilar måste nu backa ut från parkeringen.

Inte nog med det. Vi möts av arga föräldrar som får stå länge i trafikköer och väljer då att skita i vad parkeringsvakterna säger och kör upp till den vanliga av- och påstigningsplatsen i ilfart och riskerar då att köra ihjäl våra barn.

Jag har också fått nog. Jag fick se mina barn vara en sekund från att bli påkörda på grund av detta kaos som dessa parkeringsvakter skapar.

Lösningen är inte att placera vakter på en skoluppfart, den är att se huruvida det går att bygga en större rund på- och avstigningsplats så att våra barn säkert kan ta sig till skolan.

Kommunen måste ta sitt ansvar och se långsiktiga lösningar, i stället för att bekosta parkeringsvakter som står och skapar mer kaos i trafiken.

Lucia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare