Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paragraf kan rädda kvar Lagerwall

Uteslutningen av Pensionärspartiets gruppledare Berit Lagerwall kan vara felaktig.
En paragraf kan rädda hennes plats i partiet trots motståndet.

Efter kritik från Pensionärspartiets styrelse beslutades att Berit Lagerwall skulle uteslutas från partiet. Beslutet togs i styrelsen och Sten Lundin utsågs till ny gruppledare från och med årsskiftet.

Men Berit Lagerwall hävdar motsatsen. Enligt henne kommer hon att fortsätta att vara gruppledare även under 2010.

– Jag har inte avsagt mig mitt uppdrag. Således anser jag att jag ska fortsätta, säger hon.

Enligt stadgarna ska kallelsen till ett extrainsatt styrelsemöte gå ut minst fyra veckor i förväg. Nu var det bara två veckor. Men partiets ordförande anser ändå att styrelsens beslut gäller.

– Det är omoraliskt att inte rätta sig efter styrelsens beslut. Hon borde acceptera uteslutningen, säger Per-Ivar Larsson, som menar att det handlar om ett kryp-

hål mellan moral och juri-dik.

Men Berit Lagerwall anser att hon har kvar sitt förtroende från partikamraterna.

– Styrelsen består bara av åtta personer, partiet som sådant är flera. På mötet som hölls var det ingen som gav styrelsen rätt. Jag tycker att det här är skamligt. Jag har inte fått någon förklaring till vad jag gjort för fel eller hur jag har skadat partiet, säger hon.