Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa döms för våld mot flera barn

En pappa i Södertälje döms för grov fridskränkning av tre barn. I ett fall frikänns han. Straffet: fängelse i ett år och sex månader.

Pappan förnekar att han har misshandlat sina barn.

Men Södertälje tingsrätt bedömer att tre av barnen är trovärdiga när de i polisförhör har berättat om upprepat våld från pappans sida – våld i form av slag med öppen och knuten hand, sparkar mot kroppen, bett i ansiktet och slag med skohorn.

Bara ett av barnen hördes i tingsrätten – och tog där tillbaka uppgifterna om våld. Tingsrätten väljer dock att bortse från detta och lutar sig i stället mot de fyra polisförhören med det barnet.

Rätten skriver i domen att det kan antas att barnet har påverkats att ta tillbaka påståendena om våld i hemmet. Här är rätten dock oenig. Rådmannen vill lägga större vikt vid förhöret under rättegången och frikänna pappan på denna åtalspunkt.

Gällande ett av barnen är rätten enig om att pappan ska frikännas. Rätten skriver att det inte kan uteslutas att olika händelser i hemmet har blandats ihop och att det i förhören har förekommit fantasier och överdrifter.

Pappan döms till fängelse i ett år och sex månader och ska betala sammanlagt 190 000 kronor i skadestånd.

Pappan själv sade under rättegången att socialtjänsten har påverkat barnen och att deras historier är helt felaktiga.