Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Papegojan Elis är bortflugen: ”Ropa hennes namn så kommer hon”

Papegojan Elis blev under måndagen skrämd av en katt och flög bort från sin ägare. Nu hoppas ägaren Remoon Karim att så många som möjligt håller utkik så att hon kan komma hem igen.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Klockan 17 på måndagskvällen flög papegojan Elis in i skogen vid Södertälje Ridklubb, efter att ha blivit jagad av en katt. Ägaren Remoon Karim letade under kvällen och natten men kunde inte hitta henne igen.

Under tisdagen har han fått samtal och meddelanden från människor som ska ha hört henne på en gångväg i skogen mellan Enhörna och Lina och han kommer att gå dit för att leta ikväll efter jobbet.

– Det är några som har hört av sig och hört hennes läten. Jag hoppas att hon är kvar där när jag kommer, säger Remoon Karim.

Han har haft Elis i två år och hoppas att personer som befinner sig i närheten håller utkik och lyssnar efter hennes läten så att hon snart kommer hem igen.

– Det är bara att ropa hennes namn så kommer hon, hon är väldigt social. Hon kan också prata några ord, säger Remoon Karim.

Har ni sett Elis, hör av er till LT för tips på [email protected].