Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pakaslahti räddade poäng för SSK

SSK var på väg mot förlust. Då slog Petri Pakaslahti till och blev poängräddare.
– Skönt förstås, men vi kan inte vara nöjda med matchen, sade finländaren efter 3–3 mot Brynäs.

Med 1.13 kvar av den tredje perioden – och med målvakten Riku Helenius i egna

båset – satte Pakaslahti 3–3-pucken med ett backhandskott förbi Jacob Markström

i Brynäskassen.

Den fina framspelningen stod Linus Klasen för. Men den var Klasen nästan skyldig sitt lag då han med ett felpass låg bakom Brynäs 3–2 i början av den tredje perioden.

Då snodde Ove Molin pucken, rundade Jens Olsson och överlistade SSK-målvakten Helenius.

– Skönt att få rädda en poäng. Men hade du frågat mig i morse hade jag absolut inte accepterat oavgjort. Vi kan inte vara nöjda med matchen, konstaterade Petri Pakaslahti efteråt.

Ändå skaffade sig SSK precis den start man ville ha mot ett erkänt svårforcerat Brynäs. Hemmaspelet i den första perioden var kvällens klart bästa och Yanick Lehoux kunde med ett rappt skott sätta 1–0 bakom Markström. Kanadensaren hade ytterligare ett jätteläge och Linus Videll träffade ribban i inledningsakten.

Men i den andra perioden började problemen för SSK. Efter en snabb Brynäskontring gled SSK:s Patrick Yetman ner för att täcka, men inte bättre än att han gled in i sin egen målvakt, Riku Helenius, som tappade balansen. Bortalagets Magnus Kahnberg hade då inga problem att sätta kvitteringspucken.

Visserligen tog SSK ledningen igen, genom pigge Jonas Almtorp som påpassligt trängde sig mellan två bortabackar och prickade rätt med ett backhandsskott. Men Brynäs replikerade blixtsnabbt när Niclas Andersén, omarkerad tre meter från mål, satte 2–2.

Och efter Brynäs 3–2 direkt i den tredje perioden tog Gävlelaget över matchen fullständigt. Det var bud på 4–2 vid ett antal tillfällen.

– Riku (Helenius) räddade oss i det läget. Vi var många som försökte göra allting på egen hand, och då går det inte. Även när vi ligger under måste vi försöka hålla huvudena kalla och inte stressa, sade Pakaslahti, som under förlängningen fick se lagkamraten Lehoux pricka ribban.

Läs hela texten i fredagens LT.