Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På väg mot pinsam förlust - då vände SSK

En period räckte för SSK. Vid 4–1 till hemmalaget inför sista perioden såg det mörkt ut för SSK i Väsby. Tio minuter senare hade SSK vänt matchen, som man till slut vann med 6–4.

I den första perioden var SSK sömnigt och ointresserat. Laget försökte bra i anfallszon några gånger, men i övriga zoner var man inte alls med i spelet och även om 2–0 till Väsby inte speglade matchbilden helt och hållet, var det inget ologiskt resultat.

I andra perioden fick SSK tidigt spela fem mot tre och Adam Hansen kunde trycka in 2–1. Det gav laget liv, hopp och fart i en halv period. Men efter att pucken lite turligt studsat på ett sätt som lurade SSK-försvaret och friställde Väsbys Jacob Lundin, som kunde sätta 3–1, var det som att SSK inte ville vara med längre. Laget slutade spela, Väsby gjorde 4–1 och kunde gjort något mål till före den andra periodpausen.

– Det var riktigt dåligt i första och andra perioden. Vi hade inget riktigt spel, vi drällde med pucken och slog dåliga passningar, säger Lucas Carlsson, som med ett mål och tre assist i matchen (1+2 i sista perioden) var högst delaktig i SSK:s vändning.

För i tredje perioden fick SSK på nytt ett tidigt powerplay-mål. Den här gången följdes det dessutom upp av att Väsby slarvade i egen zon och bjöd Lucas Carlsson på en chans att göra 4–3 – en chans som han glatt utnyttjade. Och med vittring fick SSK ny fart. Laget surrade runt Väsbykassen och nästa mål var bara en tidsfråga. Efter 9.50 kom kvitteringen genom Anton Holm. Mindre än minuten senare hade målkungen Henrik Thegel ur snäv vinkel givit SSK ledningen.

Med två minuter kvar dödade Anton Holm matchen med sitt andra mål för kvällen och SSK kan ladda för allettan med en skön känsla.

– Det var skönt att vända och det är klart att det stärker gruppen, vi har nog inte vänt något underläge på mer än ett mål tidigare den här säsongen. Men det blir tuffare matcher i allettan, så det här var bra för gruppen, säger Lucas Carlsson.

Det blev också en sen match i Väsby, då både andra och tredje perioden försenades på grund av för mycket vatten på isen efter pausspolningen. När det hände för andra gången var SSK:arna beredda på det och vände snabbt tillbaka till omklädningsrummet.

– Vi satt och snackade lite och skojade lite och så var det några som sa att vi inte kunde deppa utan att vi bara skulle åka ut och försöka ha kul nu i sista matchen, berättar Lucas Carlsson.

Och kul blev det.