Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På SM med medaljgaranti

Två styrkelyftare från Södertälje Atletklubb gör upp om medaljerna vid SM i dag. Fast båda är redan garanterade minst bronsmedalj.

Annons

Södertälje Atletklubb representeras av två styrkelyftare vid SM-tävlingarna i dag. Mikael Jaldefors går in i klassen för 120 kilo och tyngre, medan Malin Jitelius ställer upp i 72-kilosklassen.

För båda är det medaljgaranti redan före tävlingarna då det endast är tre som kvalat in till SM-tävlingen, som avgörs under SM-veckan i Piteå och sänds i SVT play.

Jaldefors lär få göra upp om silvermedaljen, då Fredrik Svensson från Sundsvall sannolikt blir för svår.

–Det ska mycket till om någon ska hota honom, det ska egentligen inte hända, säger Peter Konradsson från Södertälje Atletklubb.

För Malin Jitelius är det mer öppet, tror Konradsson.

–Jag känner inte till dem hos möter särskilt bra, så jag tror att det kan gå hur som helst. För Malin är det hennes första SM så det är lärorikt oavsett hur det går, säger Peter Konradsson.