Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På sjukhuset gör varje medarbetare skillnad

Svar på insändaren Olika värde på sjukhusets personal.

Enligt Hälso- och sjukvårdslagen ska vården ges med respekt för alla människors lika värde. På Södertälje sjukhus tar vi stöd i värderingarna öppenhet, kompetens, pålitlighet och samverkan inom Stockholms läns landsting, vilket innebär att vi såväl ska erbjuda en patientsäker vård som skapa ett bra arbetsklimat för medarbetare.

Anmäl text- och faktafel

Varje sommar står vi inför utmaningen att bedriva en patientsäker vård samtidigt som våra medarbetare ska kunna få sin välförtjänta semester.

Att betala extra ersättning till vissa grupper är inget vi vill i grunden. Det är en sista åtgärd till följd av personalbrist inom vissa personalgrupper eller avdelningar.

Förutom att det urholkar sjukhusets ekonomi, skapar det ofta en känsla av orättvisa. Jag är den första att beklaga detta. Det har definitivt inget att göra med att vi skulle värdera medarbetare olika.

För oss på Södertälje sjukhus är alla lika viktiga eftersom vi vet att varje medarbetare gör skillnad.

Christophe Pedroletti

vd, Södertälje sjukhus AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare