Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På Estrad får lokalt och världsligt plats

Författarbesök, musik och dans, film och teater. Bland annat. I vårens program för Södertälje stadsscen finns mycket av allt.

Annons

Det är ett digert vårprogram som Södertälje stadsscen, med Estrad och Trombon presenterar.

Allt från lokala musik- och danselever, via Svante Thuresson, Görel Crona och Louise Hoffsten, till cirkus och barnteater och olika världsuppsättningar av operor och baletter.

Och så intas scenen naturligtvis av Täljerevyn, som ger inte mindre än 14 föreställningar under januari och februari. I år med nytillskottet Gustav Gälsing.

De stora operorna och baletterna går att se på världsscenerna i London, New York, Stockholm och Moskva men visas i direktsändning i ett samarbete mellan Estrad och Mölnbo folkets hus. Metropolitanoperan exempelvis kommer att ge Strauss ”Elektra” direkt från Met i New York och baletten ”Så tuktas en argbigga” sänds från Bolsjojteatern i Moskva.

I mars återkommer ”En dans på rosor – Sveriges hetaste dansikal” med Tobias Karlsson till Södertälje. Några dagar senare är det premiär för ”Timeless”, en nyskriven musikal av Mats Eriksson som framförs i konsertform av elever från Kulturskolan och artister från Södertälje. I maj är det bråda dagar med slutföreställningar från Södertäljes många musik- dans och teaterskolor.