Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Özcans show: ”Wenger hade inte mer att lära, så han kommer till mig”

Özcan Melkemichel och upptaktsträff brukar generera succé. 2016 jämförde han vägen till formen för ett nyförvärv med att klättra i Himalaya – och skämtade om Arsène Wenger.

Annons

Förra säsongen ledde Södertäljetränaren Özcan Melkemichel nykomlingen AFC United till en åttondeplats i superettan. Och inför andra året i serien tror Melkemichel att laget är än bättre. I alla fall den här tiden på året.

– Vi är bättre. Trots att vi tappat 14 spelare från fjolårets trupp, fast sju mer eller mindre ordinarie. Men det gäller att göra det bästa av förutsättningar. Jag väljer hela tiden att se positivt på det, säger han.

AFC har exempelvis värvat rutinerade ytterbackar som Isa Demir och Erik Figueroa. Men också mer spektakulära namn. John Mensah, inte minst. En 33-årig försvarare med två VM och över 80 landskamper för Ghana. Även om det nu är två år sedan han spelade för en klubb.

– Fantastisk att ha en sån kille. En väldigt ödmjuk människa. Det trodde jag kanske inte. Men om man tittar till vad vi får ut av honom – det kommer att ta tid. Just nu är vi på väg till Arlanda och ska till Himalaya och ska klättra upp på det där berget. Och han har precis kommit förbi Arlanda, säger Melkemichel.

– Om han kommer i form har vi en jättebra spelare.

Ett annat oskrivet kort är Jernade Meade, en vänsterback som gjort en Champions League-start för Arsenal, men som inte fått fäste i seniorfotbollen.

– Det är några som har frågat mig lite, hur får ni tag i spelarna? Varför kommer de hit? Jag kunde inte svara. Det är inte ekonomi. Inte publiken. Det vet jag. Då sa jag att det är för att jag är där. Arsene Wenger hade inte mer att lära honom, så han kommer till mig, skämtar Özcan Melkemichel.