Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övertänd villa i centrala Södertälje – polisen utreder mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand sedan en kraftig villabrand bröt ut i centrala Södertälje under natten till torsdagen.

Larmet om branden inkom till SOS Alarm vid 03.10-tiden. En villa på Övre Villagatan i centrala Södertälje stod i brand och huset var redan övertänt när räddningstjänsten kom fram.

– Det verkar vara ett obebott hus, en företagsbyggnad. Det är ingen som är skadad i nuläget vad vi vet i alla fall, säger Dan Grip, befäl vid polisens regionledningscentral.

Räddningstjänst och ambulans finns på plats och jobbar för fullt med branden och polisen har spärrat av ett område runt huset.

Byggnaden står i ett tätbebyggt område och det slog höga lågor och gnistor från huset.

– Vi håller på förbereda för att eventuellt evakuera boende i intilliggande hus, säger Dan Grip.

Någon evakuering behövde dock aldrig genomföras.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand, men vill inte gå in närmare på orsaken.

– Det finns anledning att anta det, men varför kan jag inte kommentera, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Vi har fått vittnesuppgifter om en eventuell explosion i området, är det något du kan bekräfta?

– Jag har inte fått några uppgifter om någon explosion.

Polisen hade ingen misstänkt för mordbranden vid 05.45-tiden på torsdagsmorgonen.

Vid åttatiden på morgonen hade räddningstjänstens insats trappats ned rejält.

– Vi har två personer och en tankbil kvar på platsen. De ägnar sig åt efterkontroll. Vi kommer göra en ny bedömning under de tidiga förmiddagstimmarna, säger Michael Jansson, operativt befäl på räddningscentralen.

Även polisen trappade ned sin insats under morgonen. Vid åttatiden var en patrull på plats för att bevaka avspärrningarna. En teknisk undersökning ska genomföras, men på morgonen var det fortfarande för varmt i brandresterna.